Schoorsteenveger in Rijnsaterwoude nodig?

schoorsteenvegers-steevens-teamSchoorsteenveger Steevens is sinds 1930 een specialist op het gebied van schoorsteenvegen en -onderhoud. Het schoorsteenveegbedrijf is in de loop der jaren door diverse generaties geleid, maar altijd een familiebedrijf gebleven. Dit heeft ertoe geleid dat het bedrijf onder al het enthousiasme enorm gegroeid is. Momenteel vertrouwen veel huishoudens hun veiligheid betreft de schoorsteen toe aan ‘Steevens’. Schoorsteenveger Steevens is aangesloten bij de Algemene Schoorsteenvegers Patroons Bond (ASPB). Hierdoor bent u verzekerd van kwalitatief goed vakmanschap en de beste kwaliteit. Alle werknemers zijn in het bezit van VCA-certificaat. Hierdoor zijn zij in staat op een veilige manier aan de slag te gaan. U kunt bij ons terecht om uw schoorsteen te laten vegen, het plaatsen van diverse schoorsteenkappen, het laten uitvoeren van een camera-inspectie, het laten verwijderen van vogelnesten en het laten reinigen van uw dakgoot. Kortom, voor alles op en rondom het dak kan Schoorsteenveger Steevens u van dienst zijn. Hoewel opererend vanuit Hoogvliet Rotterdam is Schoorsteenveger Steevens actief in een groot deel van Nederland. Zo wordt Rijnsaterwoude in Zuid-Holland maandelijks bezocht voor het vegen van schoorstenen, plaatsen van schoorsteenkappen, verwijderen van vogelnesten en het reinigen van dakgoten. Voor al uw luxe open haard en kachel accessoires kunt u terecht bij onze webshop. Voor een specialist in het leggen van vloertegels in diverse maatvoeringen bent u bij Steevens Tegelzetters aan het juiste adres.

Schoorsteenvegen

Het is belangrijk om de schoorsteen te laten vegen, omdat onverbrande deeltjes die in het rookkanaal blijven hangen zich aan de wand gaan hechten. Deze onverbrande deeltjes zijn het gevolg van een onvolledige verbranding van hout, kolen of olie. Door onjuist stookgedrag, bijvoorbeeld door het stoken van nat hout, vormen deze deeltjes een teerachtige en brandbare laag in het rookkanaal, deze laag wordt ook wel creosoot genoemd. De creosoot kan gemakkelijk vlam vatten en kan een schoorsteenbrand veroorzaken. De vorming van creosoot is mede afhankelijk van de manier van stoken. Mocht de kachel teveel gesmoord worden, krijgt de brandstof te weinig zuurstof en wordt de verbranding meer onvolledig. Door de onvolledige verbranding komen er meer afvalstoffen vrij en is de kans op verstopping van het kanaal groter. Een verstopt kanaal brengt een groot risico met zich mee, omdat de verbrandingsgassen terugslaan en dit kan leiden tot koolmonoxidevergiftiging. Het is van groot belang dat u minimaal één keer per jaar de schoorsteen te laten vegen. Mocht u de schoorsteen als hoofdverwarming gebruiken, dan is het noodzakelijk om de schoorsteen tweemaal per jaar te laten vegen. Een jaarlijkse veegbeurt wordt tevens geadviseerd door de verzekering. Als wij de schoorsteen hebben geveegd, ontvang u van ons een veegbewijs. Met dit veegbewijs kunt u richting de verzekering aantonen dat er geen achterstallig onderhoud bij uw schoorsteen aanwezig is.

Moet uw schoorsteen geveegd worden ?

Wij doen dit graag voor u!

Wilt u een afspraak maken voor het vegen van uw schoorsteen, het plaatsen van een schoorsteenkap, het laten uitvoeren van een camera inspectie, het verwijderen van vogelnesten of het reinigen van uw dakgoot?

Op zoek naar een schoorsteenkap ?

Wij bieden u diverse accessoires.

Bent u op zoek naar een schoorsteenkap of een terrasverwarmer, in onze shop bieden wij diverse producten aan.
Ons aanbod wordt regelmatig vernieuwd dus houd de website in de gaten.

X