Stookalert

Stook niet bij mistig of windstil weer *stookalert*

Stook uw houtkachel alleen onder ideale weersomstandigheden. *Stookalert*

Helaas hoor je het steeds vaker “overlast door houtkachels”. Dat vinden wij als Schoorsteenveger Steevens heel jammer omdat de overlast vrij eenvoudig te voorkomen is door verantwoord te stoken. Een belangrijk onderdeel van verantwoord stoken zijn de weersomstandigheden en wij geven daar graag advies over.

Stook niet tijdens mistig of windstil weer.

De weersomstandigheden zijn naast goed droog hout en de juiste stooktechnieken (Zwitserse Stookmethode) heel belangrijk om op een verantwoordelijke manier te stoken. Door de weersomstandigheden goed in de gaten te houden, kunt u de overlast bij uw buren flink verminderen of zelfs voorkomen. Bij mistig of windstil weer raden wij het af om de houtkachel te stoken. Bij een windkracht 2 of meer kunt u heerlijk genieten van uw houtkachel. Met deze weersomstandigheden kan de rook goed verwaaien en blijft de geur niet tussen de woningen hangen. Als de rook blijft hangen tussen de woningen en u niet de juiste stooktechnieken gebruikt, kan dit overlast veroorzaken.

Stookalert

Schoorsteenveger Steevens geeft u graag advies waneer u wel en niet kunt stoken doormiddel van een “stookalert”. Via de website van de Stichting Nederlandse Haarden- en Kachel Branche kunt eenvoudig checken of het verantwoord is om uw houtkachel aan te steken.

Klik hier voor het “Stookalert”

X